Na het meemaken van een ingrijpende gebeurtenis, krijgen sommige mensen posttraumatische stress klachten, zoals angst, stress of slecht slapen. Anderen ervaren geen tot weinig klachten, of herstellen snel.
Het doel van dit onderzoek is om vroeg na een ingrijpende gebeurtenis te kunnen voorspellen welke mensen langdurige posttraumatische stress klachten krijgen en welke mensen niet.
Daarvoor is het nodig om zowel mensen met als zonder posttraumatische stress klachten voor een langere periode na een ingrijpende gebeurtenis te volgen. Door de antwoorden van mensen met en mensen zonder klachten te vergelijken, kunnen wij risico en beschermende factoren vinden en langdurige klachten voorspellen. Op deze manier kunnen wij een nieuwe vragenlijst maken om mensen met een hoog risico op langdurige posttraumatische stress klachten al kort na een ingrijpende gebeurtenis te herkennen. Hierdoor kunnen wij in de toekomst mensen eerder passende hulp en ondersteuning bieden.
Meedoen
Wij zoeken mensen die minder dan 2 maanden geleden een ingrijpende gebeurtenis hebben meegemaakt. Op dit moment kunnen alleen mensen die via de Spoedeisende Hulp van Amsterdam UMC worden uitgenodigd aan het onderzoek meedoen. Heeft u een uitnodiging ontvangen? Dan geven wij u heel graag meer informatie over het onderzoek. Vindt u dit goed? Vul dan dit formulier in.
Let op: Als u uw gegevens doorgeeft, doet u niet direct mee aan het onderzoek. U beslist pas of u mee wilt doen nadat u meer informatie heeft gekregen.
Wat houdt meedoen in
Deelnemers ontvangen 5 keer een vragenlijst, tot een jaar na de ingrijpende gebeurtenis. De vragenlijsten kunnen online worden ingevuld, via computer, tablet of smartphone.
Meer informatie over het onderzoek kunt u ook lezen in deze informatiebrief.
Contact
Vragen? Stel ze gerust.
📞 020 891 3552 / 0625308782